KRAJ LJUBAVI SDP-a I MOŽEMO: Nekorektno, doznali smo to iz medija

Velika bura u Zagrebu, tolika da neki govore o novim izborima, jer SDP, barem onaj zagrebački, ne želi više s Možemo. Mediji pišu kako je čelnik SDP-a Peđa Grbin pozvao na sastanak “neposlušne” Viktora Gotovca i Renata Peteka.

Znači, mogući novi obračun u SDP-u.

Upitan raspada li se koalicija sa SDP-om Tomislav Tomašević za RTL kaže: “Mogu reći prvo da mi nismo imali nikakvu informaciju da će se gradski SDP sastati u petak navečer, niti da je tema dnevnog reda raskid sporazuma s nama. Ono što isto mogu reći je da smo o svemu saznali iz medija i tek nakon dva dana nas je kontaktiralo vodstvo SDP-a da nas uopće obavijeste da su raskinuli s nama sporazum”.

“Moram reći da je to izrazito nekorektno i nije partnerski. Mi smo javno i gradskom SDP-u više puta naznačili da smo spremni razgovarati o reviziji sporazuma o suradnji međutim do toga nije došlo jer oni nisu htjeli. S treće strane sad plasiraju teze da se gradski SDP nije dovoljno informiralo. Samo ću napomenuti da smo mi prije ove sjednice tražili sastanak u više navrata kako bi prošli sve točke sljedeće sjednice gradske Skupštine, a oni su odbili sastanak s nama”, zaključio je.