KOVAČ O IZBORIMA U HDZ-U: Pobijedit ćemo i potom nećemo donositi odluke na svoju ruku kao Plenković

Kandidat za šefa HDZ-a na skorim unutarstranačkim izborima Miro Kovač kaže da je protiv zagrebačkog GUP-a i koalicije s Bandićem.

Izvor: Media servis

Novo mjerilo brobe za vlast u HDZ-u postaje određivanje prema koaliciji s Milanom Bandićem i podrška zagrebačkom GUP-u.

Na proslavi SV. Vlaha, kamo se sjatila cijela stranka, kandidat za predsjednika Miro Kovač u komentaru odnos s Bandićem kaže da koalicije ne bi bilo da se njega slušalo.

“Ja sam se zalagao da se ide u prijevremene parlamentarne izbore sa drugim krugom lokalnih. To se nije dogodilo. Osvojili bi glatko većinu u parlamentu i ne bi bilo potrebe za takvim koalicijama. A za GUP to je odluka gradskog HDZ-a , ali ja za GUP glasao ne bih”, rekao je Kovač.

A kad je riječ o unutarstranačkim izborima gdje su Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava suparnici Andreju Plenkoviću, kaže:

“Mi ćemo nakon pobjede ići u široko okupljanje svih u HDZ-u, sigurno ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković s ratifikacijom Istanbulske.

Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji negdje sjedi, razmišlja o životu i donosi odluke na svoju ruku. Jasna je poruka Penave, Stiera i mene da nakon izbora u HDZ-u krećemo u pripreme za parlamentarne izbore.

Komentiraj