KOVAČ IDE U TRKU ZA PREDSJEDNIKA HDZ-A: Da sam predsjednik, Pupovcu bih se zahvalio!

Podijelite članak

Miro Kovač, nekadašnji HDZ-ov ministar vanjskih poslova, gostovao je na RTL-u i komentirao današnju izjavu Milorada Pupovca. Tom je prigodom i najavio da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Kovač je rekao da SDSS nema što raditi u vladajućoj koaliciji ako se Pupovac ne ispriča zbog uspoređivanja Hrvatske s NDH. “Ja sam govorio svojedobno o povlačenju te izjave, to se, meni se čini, nije dogodilo. Ja sam razočaran, sablažnjen, nezadovoljan. Očekivao sam da će gospodin Pupovac reći da je pogriješio, da mu ne pada na pamet uspoređivati Hrvatsku s NDH, da ne dijeli razmišljanja Aleksandra Vučića. Iskreno govoreći, sada, pod ovakvim dojmom, da sam predsjednik HDZ-a, Pupovcu bih se zahvalio, a stranačkim tijelima predložio da se raskine dogovor s SDSS-om. Ovo je maltretiranje hrvatske javnosti”, rekao je Kovač za RTL Danas.

“Pripadnike srpske manjine, kao i pripadnike drugih manjina, treba maksimalno štititi, kaže, ali da “dobivati lekcije da su Hrvatska i NDH isto – nema smisla…Treba napraviti jasan rez i reći hrvatskoj javnosti da demokratska vlast štiti svakoga državljanina neovisno kojeg je podrijetla, spola, seksualne orijantacije, ali da mene netko maltretira…”, kazao je Kovač.

Po Pupovcu “sjeme zla” posijala je vlada u kojoj je bio Tomislav Karamarka, a u njoj je sjedio i Kovač, koji to demantira. “To nije istina. Ja sam svojedobno kao član Predsjedništva HDZ-a pregovarao o njegovu sudjelovanju unutar Vlade, nije istina da nije bilo razgovora. Žao mi je što gospodin Pupovac ne koristi autoritet u Hrvatskoj da pridonese jednom sasvim normalno suživotu”.

najavio je da će biti kandidat na unutarstranačkim izborima, i to za predsjednika. “Gospodin Plenković neki je dan govorio da će biti kandidat i da će pobijediti. Ja sad kažem da ću ja biti kandidat i ja ću pobijediti. No to sada nije tema, sada nije vrijeme za to. Sad je tema gospodin Pupovac koji nije povezan ni sa kakvim izborima u HDZ-u”, poručio je Kovač.

Komentiraj