KOSTELIĆ OPET ODUŠEVIO: S brodom ACI 40 osigurao titulu Prvaka Mediterana u klasi 40!

Naš bivši skijaš, osvajač olimpijskih i svjetskih medalja Ivica Kostelić je s brodom ACI 40 osigurao titulu Prvaka Mediterana u klasi 40.

Izvor: Media servis

Class 40 je međunarodna jedriličarska klasa za oceansko i offshore jedrenje, s box-rule pravilom i brodovima, dizajniranim prvenstveno za samce ili dvojce. Brodovi su dužine 12 i širine 4.5 metra, gaz 3 m, visina jarbola 19 m te imaju vodene balsati s ukupno 1500 litara kapaciteta.

Class 40 dijeli svoja natjecanja u prvenstva. Postoji Prvenstvo Class 40 (ukupno), Europsko prvenstvo, Prvenstvo Amerike i Prvenstvo Mediterana. Prvenstvo Mediterana 2023. se sastoji od pet regata: Roma per Due (dvojci), Paprec 600 Saint Tropez (dvojci), Massilia Cup Offshore (dvojci), Palermo-Montecarlo (posada), Middle Sea Race (posada).

Ivica Kostelić je jedrio dvije sezone na Atlantiku i najbolji rezultat u prvenstvu Klase 40 mu je bio 10. mjesto iz 2021. godine. Ove sezone je prvi puta jedrio Prvenstvo Mediterana, a rezultati su bili sljedeći:

Roma per Due:

1. mjesto Paprec 600:

2. mjesto Massilia cup: 2. mjesto

Palermo-Montecarlo:

2. mjesto

Palermo-Montecarlo je mediteranski offshore klasik koji svake godine krajem kolovoza povezuje Palermo s Monakom na ruti dugoj 500 nautičkih milja. Ove godine se regata održala po 18. put i nastupila su ukupno 44 broda.

Ivica Kostelić s brodom ACI 40, u čast 40 godina postojanja i djelovanja ACI-ja, osvojio je drugo mjesto u svojoj klasi. Riječ je o čuvenoj regati koja predstavlja istinski ispit vještine, izdržljivosti i strategije, budući da plovidba od sicilijanske do monegaške prijestolnice sa sobom nosi specifične izazove, uključujući raznolike vremenske uvjete, navigacijske prepreke i brojna druga iskušenja mentalne i fizičke snage sudionika.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!