KOSOR OTKRILA “TAJNU”: Kad su me izbacivali iz HDZ-a samo je Stier rekao da to nije dobro

Gostujući na N1 televiziji Jadranka Kosor, bivša čelnica HDZ-a i premijerka, među ostalim je komentirala i svoje izbacivanje iz HDZ-a i otkrila malu “tajnu”.

Istaknula je kako je samo Davor Ivo Stier imao hrabrosti reći kako njezino izbacivanje iz stranke nije dobar potez.

“Nitko osim Stiera nije imao ljudskosti i hrabrosti reći da to nije dobar potez, nitko od 220.000 članova osim njega nije smogao hrabrosti za to, iako su mi se povjeravali da misle tako”, rekla je Kosor za N1.

Upitana očekuje li kakvu savjetničku ili sličnu funkciju u slučaju da Davor Ivo Stier postane novi predsjednik HDZ-a, rekla je samo da je sigurna da će s njim nastaviti imati dobro poznanstvo.

“S Davorom Stierom točno znate što kupujete”, rekla je.

A kad je riječ o unutarstranačkim izborima u HDZ-u Kosor smatra da su izbori već trebali biti raspisani. Kampanje će se sad preklapati s predsjedanjem Hrvatske Europskom Unijom, no Plenkovićevo mjesto ne vidi stoposto sigurnim, o čemu kaže:

“Mislim da Plenković računa da će svi ti njegovi europski susreti impresionirati članove i članice HDZ-a i da će to biti presudno u odabiru predsjednika stranke. No, isto tako, sve te EU procese poznaje Davor Ivo Stier, a i Miro Kovač koji je bio ministar vanjskih poslova. To su dvojica, bit će ih vjerojatno još, protukandidata koji imaju to isto u malom prstu. Kako god završilo, mislim da je to jako dobro i za Plenkovića i za HDZ, i da će konačno odlučiti u kojem smjeru ići. Poraz Kolinde Grabar-Kitarović je i Plenkovićev poraz, za razliku od Milanovića – to je njegova pobjeda, a ne SDP-ova.”