KOSOR O HDZ-OVOJ LISTI: Petir se borila protiv HDZ-a, a Culej je trebao biti izbačen iz stranke

“Nikada ovakvog cirkusiranja oko predaje lista nije bilo, pogotovo velike stranke dolazile su u dogovoreno vrijeme i predavale liste s nekolicinom ljudi”, rekla je bivša premijerka i čelnica HDZ-a Jadranka Kosor, gostujući na N1 Televiziji.

“Ako kampanje moraju slati poruke, a moraju, onda je prva poruka da se tako ne mogu predavati liste”, kaže Kosor, koja podsjeća da je HDZ pobijedio 2016. i Plenković dobio mandat zahvaljujući Hasanbegoviću, Esih, Kovaču, Brkiću, Culeju, Krstičeviću koji su svi osvojili više od 9000 glasova.

Za Culeja kaže da statut HDZ-a kaže da se ne mogu podržavati druge liste i tko to učini automatski je isključen iz stranke, a njemu se nije ništa dogodilo i dalje je poželjan na listi.

Podsjetila je da Kovača nitko nije predložio za listu, Bošnjakovića nitko nije predložio za listu i oni su uvršteni na liste, ali Milijan Brkić nije.

Za Marijanu Petir koja je na listi kaže da ona zastupa krajnje radiakalna stajališta oko pobačaja, da je to žena koja je jedina glasala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije 2008., da je bila glasnogovornica Stjepana Mesića u kampanji 2005. i žestoko zastupala njegova stajališta i borila se protiv HDZ-a, a bila i zamjenica SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel.

Za N1 je iznijela i  mišljenje kako će biti prebjega: “U slučaju da bude trebala Škorina skupina u Saboru HDZ-u i ako Škoro to ne bi htio tamo će sasvim sigurno biti dovoljno onih koji će prebjeći na HDZ-ovu stranu. Bit će takvih i na drugim listama”.

Komentiraj