KOSOR O AGROKORU: Vrlo su jasne sankcije – smjena izvanrednog povjerenika

darinko kosor

HSLS-ov Darinko Kosor potvrdio je da će sutrašnjoj sjednici Odbora za gospodarstvo nazočiti ministrica Martina Dalić i izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Piše: Andrea Barać (Media servis)

Kosor se složio s premijerovom izjavom vezanom uz konzultante da zakonski gledano nije ništa upitno, nego da je upitan moralni apsekt. ‘Jučer smo od Dalić dobili izvještaj na 70-ak stranica o poslovanju Agrokora s 1. veljače i gdje se u ovom trenutku nalazi nagodba’, kazao je Kosor

“Sutra će svi zastupnici koji su članovi Odbora, a i drugi zastupnici koji će doći na sjednicu, moći postavljati apsolutno sva pitanja. Sutra ćemo normalno pitati ono što je javnosti važno, a osim same nagodbe i o konzultantskim ugovorima. Imat ćemo vrlo jasna pitanja gospodinu Ramljaku smatra li se odgovornim što je do toga došlo”, rekao je Kosor.

No Odbor ne može donijeti zaključak koji će biti obvezujući.

“Odbor prije svega služi za ono što je trebalo raditi Povjerenstvo prošle godine što znači da najvažniji ljudi u procesu Agrokora dođu pred saborske zastupnike koji su donijeli i sam Zakon, ali i pred hrvatsku javnost i da odgovore na sva pitanja. I ono glavno što moramo riješiti, a pokušat ćemo svi zajedno da do 10. travnja dođemo do nagodbe, da Agrokor dobije nove vlasnike i da radnici nastave raditi”, ispričao je Kosor.

O sankcijama ne odlučuje Sabor, mora ih predložiti premijer, kazao je Kosor, a one su:

“Pa vrlo jasno, znači da se promijeni povjerenik”, objasnio je Kosor.