KOŠARKAŠI LOVE RIO: U Torinu je večeras sraz s Italijom – moramo biti kao ekipa skupa, kaže Šarić

Podijelite članak
Dario Šarić
Dario Šarić

Hrvatski košarkaši večeras otvaraju kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Protivnik u Torinu je Italija koja je jučer svladala Tunis 68-41. Naš Darijo Šarić smatra da će osim kvalitete presuditi i mentalna snaga momčadi.

“Najvažnija je psihološka priprema i ja se nadam da ekipa to zna da psihološki budemo na nivou, da se stisnemo kao ekipa i budemo skupa i u napadu i u obrani jer mislim da je to jedino rješenje”, rekao je Šerić, a prenosi Media servis.

Budući NBA igrač osjeća da su na prošlom EURO-u i on i reprezentacija ostali dužni navijačima.

„Da se opet ne izvlačimo na nove lopte, teren, na novo ono ili ono… Moramo biti kao da smo već u petom danu turnira i da budemo dobri“, rekao je Šarić.

Velike se stvari očekuju od Krune Simona. „Bit će gušt igrati i moramo dati ono najbolje od sebe i da i večeras odmah iznenadimo. Lakše bi bilo igrati da turnir otvorimo s pobjedom ali i u slučaju da izgubimo ne mijenja se niša naš završni cilj. Idemo probati dobiti a ako to neće biti tako ima još za igrati, a naša najbitnija utakmica je protiv Tunisa u srijedu“, zaključio je Simon.

Podsjetimo: Najbolje dvije reprezentacije izborit će plasman u polufinale koje se igra 8. srpnja. Tu dolaze dvije najbolje reprezentacije iz druge skupine u kojoj igraju Grčka, Iran i Meksiko. U Rio će se plasirati samo pobjednik finala koje je u subotu, 9. srpnja.

Komentiraj