KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Potvrđeno 311 novih slučajeva – jedna osoba preminula

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe preminule, izvijestila je pomoćnica minisra zdravstva Vera Katalinić Janković.

Ukupno je dosad testirano je 175.346 osoba, a protekla 24 sata 4122 osobe.

Jedan pacijent je preminuo u zagrebačkom KB Dubrava (1932. godište), a troje ih je preminulo u KBC-u Split – dvojica muškaraca (1948. i 1969. godište) te jedna žena (1937. godište).

Načelnik Stožera Davor Božinović otkrio je da su uvedene nove mjere za Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku i Požeško-slavonsku županiju koje se tiču ograničenja broja građana na okupljanjima, a tijekom dana će se objaviti detalji mjera. ”To se odnosi na ograničavanje svadbenih i privatnih svečanosti, okupljanja, a odluke će biti uskoro objavljene”, rekao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je na pitanje o novom skoku novih slučajeva odgovorio da nema novih žarišta.

“Nemamo nikakvih novih žarišta. Radi se o povećanom prijenosu jer već duže imamo puno aktivnih slučajeva koji dođu u kontakt prije nego što ih se izolira. Danas je novooboljelih puno iz samoizolacije, više nego onih koji nisu bili. Što se tiče testiranja mi stalno povećavamo naše kapacitete”, kazao je.

Komentiraj