KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Novih je oboljelih 56, ukupno 713 – još jedna preminula osoba

U Hrvatskoj je broj novoobljelih porastao za 56, a ukupno je 713 potvrđenih slučajeva koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Šestero je ljudi umrlo u Hrvatskoj – ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, žena iz Slavonskog Broda, žena iz Pule, muškarac iz Karlovca i jutros je preminuo muškarac u KB Dubrava.

Muškarac je imao teški moždani udar, a zdravstveno stanje se kompliciralo koronavirusom.

Učinjeno je 5900 testiranja. Preminulih je šest. Od jutra je preminuo gospodin u Kliničkoj bolnici Dubrava, teški bolesnik sa stanjem po moždanom udaru koji je inače bio u lošem stanju, a zakompliciralo se infekcijom. Na respiratoru imamo 26 bolesnika, a otpuštenih iz zdravstvenih ustanova 52″, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na respiratoru je 26 pacijenata.

“Sve osobe koje su na respiratoru imaju teški oblik bolesti, većina može biti kritično. Očekujemo nažalost u Klininici još jedno stavljanje na respirator”, rekla je ravnateljica Zarazne Alemka Markotić.

To se može očekivati kod onih koji ne paze, a starije su osobe često i kronični bolesnici.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako u ovom trenutku 99 policijskih službenika u samoizolaciji, 25 ih je izašlo iz samoizolacije, a kod njih četvero je utvrđen pozitivan nalaz na Covid-19.

“Policija je prikupila 3402 dojave o kršenju samoizolacije, utvrđene su 893 osobe koje su kršiile mjeru”, kazao je Božinović.

Komentiraj