KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Nova 92 slučaja zaraze – najviše novooboljelih sa svadbi

U Hrvatskoj u zadnja 24 sata imamo 92 nova slučaja koronavirusa. I dalje se većina novooboljelih povezuje s većim okupljanjima, poput svadbi.

Izvor: Media servis

Najviše je slučajeva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 47 je novozaraženih, izvijestio je načelnik županijskog Stožera Zdravko Kelić.

“Odgovorno možemo reći da imamo situaciju koja je za nas izuzetno opasna, najveći dio oboljelih osoba su iz Ivankova gdje su održani svatovi. Od 47 osoba 19 je pozitivnih iz Ivankova, 9 iz Vinkovaca, 4 iz Borova, 5 iz Starih Mikanovaca i ostali oboljeli su iz drugih mjesta.”

Zbog pogoršane epidemiološke slike, županijski Stožer stoga razmišlja o strožim mjerama, poručio je Kelić.

“Idemo u pravcu da se svi javni skupovi u organizaciji općina ili gradova otkažu, da sva ona okupljanja za koja vjerujemo da se u ovom trenutku bez njih može, da se također otkažu i da na taj način smanjimo rizik od zaraze.”

Traže i pomoć Nacionalnog stožera, rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

“Tražimo od Nacionalnog stožera da dopusti u Vukovarsko-srijemskoj županiji dopusti održavanje svadbenih svečanosti samo na uži krug obitelji. Odluka traje 30 dana.”

Policija i inspektori stalno su na terenu, dodao je Kelić.

“Policija je obišla sve sale za svatove, uzela brojeve od vlasnika, znamo koliko se svatova održava svaki vikend, dosta je veliki broj. Inspektori prate i upozoravaju organizatore svatova na koji se način svatovi trebaju održati.”

Komentiraj