KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Danas 22 nova slučaja – obavezne maske u javnom prijevozu

U posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.388 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.145 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 136 osoba na liječenju, priopćio je Nacionalni stožer.

Stožer svakodnevno prati stanje s globalnom pandemijom, kako bi u ovoj fazi suživota s virusom donosili najbolje moguće mjere, preporuke i odluke koje se donose u cilju zaštite zdravlja hrvatskih građana, rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

U tom smislu će biti donesena odluka o privremenoj zabrani prelaska granice RH, na način da se utvrđuje poseban režim ulaska u RH osoba iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije. One će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga se odluka donosi o izmjeni javnog prometa tijekom trajanja epidemije po kojoj vozači i zaposlenici te putnici u javnom prometu moraju za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu moraju nositi maske za lice, rekao je ministar Božinović.

Komentiraj