KORONAVIRUS SE ŠIRI: U Hrvatskoj novi slučajevi zaraze – sada ih je 27

Zbog koronavirusa, obustavu nastave u školama zatražila je i Primorsko-goranska županija. Kako je za Media servis rekao načelnik županijskog stožera cvilne zaštite Marko Boras Mandić, potvrđeni su novi slučajevi zaraze.

“Mi smo granična županija prema Italiji, kod nas je službeno pet osoba pozitivno na koronavirus, izvjesno je da će taj broj biti veći i naravno da javnost od nas traži odgovore.”

​Predlaže da se uvedu dodatne mjere koje će omogućiti obustavu nastave.

“Nema smisla da djecu ih iz učionica transferiramo u ugostiteljske objekte ili na čuvanje kod baka i djedova. Što je s roditeljima koji nisu u mogućnosti ostati doma, a naravno tu se otvara pitanje financijskog obeštećenja.”

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je na konferenciji za novinare Stožera za civilnu zaštitu kako Hrvatska ima 5 novih pozitivnih bolesnika.

“Tri su bliski kontakti oboljelih iz Rijeka. I dva su odvojena slučaja. U ovom trenutku je napravljeno 483 testiranja od kojih je čak 39 još u radu. Pod nadzorom je oko 5.900 osoba”, istaknuo je Beroš.

U međuvremenu je javljeno o još jednoj osobi, 25. po redu zaraženoj koronavirusom.

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom hospitalizirana u Sisku.

Radi se o osobi koja je došla iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke.

Takav postupak našeg građana predstavlja primjer odgovornog ponašanja.

Potom su iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđene su još dvije oboljele osobe novim koronavirusom hospitalizirane u Općoj bolnici Pula.

Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba, navodi se u kratkom priopćenju Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!