KORONA POHARALA HNK GORICU: Zaraženo je 13 igrača i tri člana stožera

Tri člana stožera i 13 igrača HNK Gorice zaraženo je koronavirusom, izvijestili su iz kluba. Svi se trenutačno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome, a odgođena je i utakmica HNK Gorice s NK Varaždinom, koja se trebala igrati 30. listopada, stoji u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti.

“Želimo vas obavijestiti kako je nakon obavljenog testiranja cijele momčadi i stručnog stožera HNK Gorice, potvrđena zaraza koronavirusom kod 13 igrača te tri člana stožera. Svi zaraženi odmah su upućeni u samoizolaciju. Nasreću, svi se trenutačno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome. Međutim, od nogometa će se neko vrijeme odmarati…

Zbog velikog broja zaraženih igrača, nakon ogleda s Rijekom, odgođena je i utakmica 10. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Varaždina, koja se trebala igrati 30. listopada. Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a, povjerenici natjecanja mmogu odgoditi pojedinu utakmicu u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istoga kluba. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu.

Kako sad stvari stoje, HNK Gorica ponovno će teren u utakmici 11. kola HT Prve lige protiv Slaven Belupa, koja će se igrati u nedjelju, 8. studenog, od 19 sati. Originalno se trebala igrati u dva dana ranije, no termin je promijenjen zbog novonastalih okolnosti.”

Komentiraj