KORONA NA KLINICI ZA TUMORE: Na Odjelu kirurgije pozitivne sve sestre, pet kirurga i svi pacijenti

Sve sestre s Odjela kirurgije u Klinici za tumore u Zagrebu i pet kirurga pozitivni su na koronavirus, neslužbeno doznaje N1. Odjel ima ukupno osam kirurga, a od pozitivnih, dva su bolesna, dok su tri asimptomatska.

Izvor: Media servis

Doznaju i da su pozitivni svi pacijenti na tom odjelu, a radi se o teškim onkološkim bolesnicima. Pozitivno je, rekao je potom za N1 docent Ivan Milas, ravnatelj Klinike za tumore, 5 kirurga na odjelu abdominalne kirurgije, 2 kirurga na odjelu glave i vrata, 5 medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije, 2 sestre instrumentarke, 4 bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja koji su operirani i 2 bolesnika na odjelu abdominalne kirurgije i 3 bolesnika na odjelu glave i vrata.

Jučer smo prvi put od početka epidemije zabilježili četveroznamenkasti dnevni porast novooboljelih od koronavirusa. Imali smo čak 1.131 novi slučaj zaraze,a preminula je jedna osoba.

A u Zagrebu su danas na snagu stupile nove mjere koje će vrijediti dva tjedna. Obvezno je nošenje maski u svim zatvorenim, ali i otvorenim prostorima, ako nije moguće održavanje distance od 2 metra. Povećava se broj tramvaja i autobusa u javnom gradskom prijevozu, pojačano će se nadzirati neformalnih okupljanja, zabranjene su posjete korisnicima domova za starije i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata.

Iz Vlade su na Facebooku građanima poručili da nije riječ o zastrašivanju ili širenju panike već apel na građane jer je zdravstveni sustav najranjiviji i da su mjere koje su na snazi sasvim dovoljne da se izbjegne širenje zaraze ako se poštuju. Na kraju objave su se osvrnuli i na pitanje zašto maske sada da,a an početku epidemije nisu bilo obavezne.

”COVID-19 je novi virus i kako ga upoznajemo tako se mijenjaju i spoznaje o tome što može pomoći, a što ne u zaustavljanju njegova širenja. Maske su se pokazale kao dobar alat i zato apeliramo da ih nosite kada je potrebno”, poručili su iz Vlade.

Komentiraj