KORIŠTENJE DRŽAVNIH STANOVA: Tko ih sve dobiva i po kojim cijenama?

Nakon prave bure oko stana kojeg je u središtu Zagreba dobio na korištenje od države Zvonimir Frka Petešić, predstojnik ureda premijera Plenkovića, zanimljivo je vidjeti po kojoj cijeni se koriste državni stanovi i tko ih dobiva,

Ministarstvu Darka Horvata poslali su upit s RTL televizije da objasne koliko političara i dužnosnika još koristi državne stanove za potrebe obnašanja službene dužnosti i po kojoj cijeni. Odgovorili su da se trenutno dodijeljenim stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske koristi 15 saborskih zastupnika, 4 člana Vlade Republike Hrvatske te 13 državnih dužnosnika.

“Mjesečna naknada za korištenje stanova za službene potrebe utvrđena je Odlukom Povjerenstva Vlade za upravljanje imovinom Republike Hrvatske. Predmetnom odlukom utvrđena je mjesečna naknada za korištenje stanova u Ilici – 1.150,00 kuna za stanove I kategorije (cca 65 m2) te 795,00 kuna za stanove II kategorije (cca 35 m2), u Palmotićevoj ulici – 1.480,00 kuna za stanove I kategorije (cca 65 m2), 1.230,00 kuna za stanove II kategorije (cca 45 m2) te 1.040,00 kuna za stanove III kategorije (cca 35 m2).

Za stanove koji se koriste za službene potrebe na ostalim lokacijama u Gradu Zagrebu, kao i u drugim gradovima, predmetnom Odlukom propisana je mjesečna naknada u visini od 5 kuna po kvadratnom metru”, odgovorili su za RTL iz ministarstva.