KORISNICI A 1 U PROBLEMU: Teškoće s internet i telefonskim vezama

Veliki broj korisnika A1 Hrvatska od nešto prije podneva imaju problema s uspostavljanjem internetske, ali i mobilne te telefonske veze.

Internetska veza ili je izuzetno spora ili je nemoguće otvoriti pojedine internetske stranice na računalu. Čak je i web stranica A1 Hrvatska bila nedostupna. Iz A1 Hrvatska pojasnili su kako su svjesni poteškoća te rade na njihovom otklanjanju.

Povremeno imamo poteškoća s korištenjem internet usluge za mobilne i fiksne korisnike. Ispričavamo se korisnicima zbog neugodnosti te radimo na njihovom što skorijem otklanjanju, poručili su iz A1 Hrvatska, piše Dnevnik.hr.

Problema je bilo i sa Googleovim uslugama koje su za dio korisnika u cijeloj Europi bile nedostupne. Prije svega Google pretraživač, a onda i druge usluge poput Gmaila i YouTubea.

No, čini se kako je problem puno veći i na svjetskoj razini. Brojni servisi poput PSN, Xbox Live, Steam, ali i Netflix, Yahoo, Amazon i Ebay neodstupni su ili im je pristup izuzetno otežan.

Problem je, čini se, u jednom od glavnih pružatelja usluga pristupa internetu, Cloudflare, zbog čega su se problemi prenijeli i na sve ostale korisnike i podatkovne centre koji se oslanjaju na njih. Prema posljednjim informacijama u Cloudflareu su identificirali problem i rade na njegovom otklanjanju.

Komentiraj