KOPRIĆ O USVOJENOM LEX ŠERIFU: Antidemokratski je i sramni – donesen za vlast, a protiv nas, građana!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Meni kao znanstveniku, istraživaču i profesoru ostat će zadovoljstvo da sam upozoravao, napisao je na Facebooku Ivan Koprić, profesor s Pravnog fakulteta i naš poznati stručnjak za javnu upravu, nakon što je unatoč mnogim primjedbama izglasan sada već čuveni Lex Šerif.

U svojoj objavi prof. Koprić kaže:

Uspjelo se podići 78 ruku danas u Hrvatskom saboru za tzv. Lex Šerif, dvije više od 76 potrebnih. U Ministarstvu uprave likuju. Likuju mnogi načelnici, gradonačelnici i župani. Da je koja ruka usfalila diglo bi ih se još, ne bojte se.

Rezervne podrške ovaj zakon ima u raznim strankama. Uzimam si u zaslugu da ovaj sramni i štetni zakon nije donesen možda i jednoglasno ili, u najmanju ruku, s velikom većinom glasova. Jednom ću negdje ispričati koliko su me radi raskrinkavanja ove podlosti koju su usvojili napadali neki koji su danas svoju čast ipak, bar prema javnosti, sačuvali – ali će se veselo okoristiti novim zakonom.

Zakon je antidemokratski, on je donesen za vlast, a protiv nas, građana. Istina, ima i nas svakakvih. Ali, odgovornost je svih uključenih u zakonodavnu vlast izdići se iznad interesa svojih guzica i donositi zakone za dugoročni prosperitet svojeg naroda.

Onih 78 koji su danas digli ruke za tzv. Lex Šerif i oni koji su u Saboru i izvan njega navijali da se tako razriješi ova superhitna procedura donošenja zakona taj su interes svojeg naroda – prodali za sitne pare. Ostat će zapamćeno.

No, meni kao znanstveniku, istraživaču i profesoru ostat će zadovoljstvo da sam upozoravao. I prilika da ubuduće govorim o još “zanimljivijem” sustavu lokalne samouprave nego što je bio dosad. A bio je i te kako zanimljiv:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivan.kopric.5/posts/10156436818964453″ bottom=”30″]

Komentiraj