KONAČNO SUNCE: Donosimo prognozu za sutra i ostatak tjedna

Danas stabilno sunčano, uz promjenljivu naoblaku, u planinskim krajevima unutašnjosti slab razvoj dnevne naoblake.

Na Jadranu će puhati slaba bura pojačana podno Velebita. Bura će oslabjeti i skrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna od 25 do 28, uz obalu i na otocima od 29 do 33 °C, javlja meteorolog Bojan Lipovšćak s N1.

Vrijeme u utorak

Sutra u utorak na blagdan Velike Gospe stabilno sunčano i vruće. U planinskim krajevima unutašnjosti slab razvoj dnevne naoblake. Noću i ujutro u dolinama unutrašnjosti i uz riječne tokove mjestimice magla. Na Jadranu će puhati slaba bura pojačana poodno Velebita.

Bura će oslabjeti i skrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 16, na Jadranu od 20 do 24 °C. Najviša dnevna od 27 do 31, uz obalu i na otocima od 30 do 34 °C.

Ostatak tjedna

U ostatku tjedna u unutrašnjosti sunčano i stabilno vrijeme s jutarnjom maglom uz riječne tokove. Temperature zraka u porastu. Krajem tjedna kratkotrajno povećanje naoblake uz malu vjerojatnost za slabu kišu mjestimice i to uglavnom u Slavoniji i Baranji. Na Jadranu pravi ljetni tjedan s obiljem sunca i poslijepodnevnim maestralom.

Temperature zraka u porastu i dalje tople noći, a dnevni maksimumi i do 38C. Temperatura mora je visoka te mjerimo od 26 do 28C, a prognoziramo
visok i vrlo visok UV indeks stoga oprez pri boravku na suncu sredinom dana.