KOMEMORACIJA U JASENOVCU: Premijer Orešković ide s obojicom potpredsjednika

božo petrov, tomislav karamarko

U priopćenju koje dolazi iz Vlade riječ je o tome tko će od njihovih predstavnika sudjelovati na sutrašnjoj komemoraciji u Jasenovcu.

Riječ je o službenoj komemoraciji za žrtve koncentracijskog logora Jasenovac pod pokroviteljstvom Sabora, a koju bojkotiraju predstavnici srpske i židovske manjine.

U priopćenju se kaže:

‘Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sudjelovat će na komemoraciji u Spomen-području Jasenovac, u petak, 22. travnja 2016. godine, s početkom u 11.00 sati, ispred

spomenika Bogdana Bogdanovića „Cvijet“. Komemoraciji će nazočiti i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar vanjskih i europskih poslova

Miro Kovač, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ministar kulture Zlatko Hasanbegović’, stoji u Vladinu priopćenju.

Premijer će u Jasenovac doći oko 10.30, a desetak minuta kasnije će u koloni sjećanja krenuti prema spomeniku.

Valja tome dodati kako će to biti prvo zajedničko pojavljivanje dvaju potpredsjednika Petrova i Karamarka, nakon tenzija i teških riječi nakon  što se pojavila javna priča o preslagivanju Vlade.