KOME ZAPRAVO SMRDI: Jandroković optužuje Opći sindikat MUP-a za iznošenje neistina

Nakon što je Opći sindikat MUP-a na Facebooku objavio da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković od pripadnika interventne policije, koji na Markovu trgu osiguravaju zgradu Vlade, tražio da “ugase vozilo jer mu strašno smrdi”, što je Jandroković demantirao, Sindikat je objavio novi dopis na koji je Jandroković također reagirao.

Priopćenja Općeg sindikata MUP-a i Ureda predsjednika Sabora prenosimo u cijelosti:

Priopćenje Općeg sindikata MUP-a:

“Nastavno na dopis prema Vladi RH i MUP-u RH, oko kojeg se diglo iznimno puno prašine kako interno unutar sustava tako i u javnosti putem medija, želimo vas izvijestiti da je predsjednik sabora g. Gordan Jandroković posredno prema sindikatu demantirao navode iz prethodne pritužbe na navodno ponašanje i šikaniranje, te kategorički odbija mogućnost da je izjavio da se ugasi policijski kombi jer mu smrde ispušni plinovi.

Također navodi, kako ne otklanja mogućnost da je netko iz unutarnjeg osiguranja ili eventualno MUP-a RH koji je neposredno nadređen konkretnoj ekipi IJP-a koja je doživjela ovo krajnje ponižavajuće iskustvo, iskoristio njegovo ime kroz neprofesionalnu poruku „Jandroković je rekao da mu smrdi kombi, ugasite auto“, koja je interpretirana od strane policijskih službenika na jedini logičan način

. Ono što je za naglasiti, kako smo u ovom slučaju barem dobili bilo kakvu reakciju i odgovor Vlade RH, nakon dugogodišnjeg gotovo potpunog ignoriranja svih naših upita, prijedloga i pokušaja ostvarivanja komunikacije i svakako to vidimo kao pozitivno iz ovog događaja.”

Priopćenje Ureda predsjednika Sabora:

“Nastavno na novu objavu gospodina Tomislava Terija na facebook stranici Općeg sindikata MUP-a, priopćujemo sljedeće:

Kao što je vidljivo na facebook stranici Općeg sindikata MUP-a, gospodin Tomislav Teri objavio je novi status u kojem više ne tvrdi da je predsjednik Sabora tražio da se ugasi policijski kombi. Isto tako u zadnjem pasusu tvrdi da je njegova akcija polučila rezultate, jer su dobili reakciju odgovornih.

Međutim, gospodin Teri javnosti je prenio samo dio razgovora između njega i predstojnika Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora, odnosno, prešutio je i nije prenio najvažniji dio razgovora i dokaz da se takvo što uopće nije dogodilo. Naime, navodna prijava, kako kaže gospodin Teri, dogodila se 21.12.2020. oko 10 sati, a iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da je predsjednik Sabora u zgradu ušao u 11.05 sati, budući da taj dan nije bilo zasjedanja.

Stoga je posve jasno da nikako nije mogao tražiti u 10 sati da se kombi ugasi. Dakle, ovdje se radi o očitoj neistini iznesenoj s ciljem da se predsjednik Hrvatskoga sabora iskoristi za neke druge ciljeve. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković itekako respektira hrvatske policajce i njihov posao i krajnje mu je neprimjereno da ga je netko pokušao staviti u takav kontekst.”