KOMBIJEM NA DJEČAKA: Udario ga na cesti kod Zaboka, ostavio ga i javio se drugi dan

Nakon đro je vozač kombija naletio na 15-godišnjeg pješaka na cesti kod Zaboka, ostavio ga je da leži i udaljio se bez zaustavljanja.

Iz PU krapinsko-zagorske su izvijestili:

Jučer, 4. veljače 2022. godine, oko 18,40 sati u Družilovcu došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je na način što se nepoznati vozač upravljajući kombi vozilom nije kretao vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika te je nakon izlaska iz zavoja došlo do udara bočnog dijela vozila u tijelo 15-godišnjeg pješaka koji se kretao pješke uz rub kolnika i koji je nakon udara odbačen van ruba kolnika na travnatu površinu. Nakon nesreće vozač je napustio mjesto prometne nesreće bez zaustavljanja.

Liječnička pomoć 15-godišnjaku pružena je u Općoj bolnici Zabok, te je zatim prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb gdje je utvrđeno kako je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Danas, oko 8,30 sati policiju je nazvao 30-godišnjak, primijetivši oštećenja na svom vozilu, te naveo kako smatra da je sudjelovao u nesreći u kojoj je ozlijeđen pješak.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak sudjelovalo u navedenoj prometnoj nesreći te protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 47., 175. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u vezi čl. 293.