KOMADINA VRATIO PLENKOVIĆU: Ne stanuje sva pamet u Banskim dvorima

Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, za N1 je komentirao epidemiološku situaciju u županiji i odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića, da se lokalni i županijski stožeri služe politikantstvom.

“Evidentno je da je problem cijepljenja potaknuo Plenković. Razumijem Plenkovića da mu nije lako, ali prijetiti da će oduzeti pravo zavodima da budu regionalni, provodi diktat nad stručnim mišljenjima. Ne stanuje sva pamet u Banskim dvorima, gdje god su medicinski fakulteti postoje stručnjaci, a ovo što se dogodilo je posljedica kašnjenja protokola o redoslijedu cijepljenja”, rekao je Komadina za N1.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Vladimir Mićović, djelatnik je s dugogodišnjim iskustvom, doktor znanosti i profesor epidemiologije, rekao je Komadina.

“Ljudi imaju pravo na svoj stav i mipljenje, ne treba se s njima obračunavati”, dodao je.

Istaknuo je da je zbunjujuća situacija nastala zato što ju je država izazvala.

“U državi su izazvali zbunjolu koja se sad rješava, ne vidim zašto se prijeti nastavnim zavodima, kojima upravljaju županije. Nisu pogriješili”, rekao je Komadina, dodavši da su nastavni zavodi sami zaključili kojim redom i na koji način cijepiti ljude, jer nisu imali naputak iz države.

“Sad je došao naputak i ne vidim razloga za nervozu premijera Plenkovića i pozivanje na politikantstvo”, rekao je Komadina.

Što se tiče izjave premijera Plenkovića da bi svi zavodi trebali biti ispostave državnog zavoda, Komadina smatra da je to neprimjereno.

“Osnivač zavoda je županija i po meni je sasma neprimjereno da se prijeti izmjenama zakonskih rješenja da postanu državne ispostave na ovom području. Mislim da je premijer Plenković to rekao u afektu i ako razmisli, vjerujem da će odustati od ovoga što je naumio”, rekao je Komadina, dodavši da je problem u cijeloj situaciji nastao na samom početku, kad nije bilo jasno rečeno kakav je plan i što će se kada raditi, a što je trebao odrediti Nacionalni stožer.

Komentiraj