KOLARIĆ O UVREDAMA: Koristili su i seksističke klevete da sam Milanovićeva ostavljena ljubavnica

Aleksandra Kolarić 1

“Mjesecima sam izložena kampanji blaćenja na društvenim mrežama, u kojoj su, nažalost, neki od glavnih pokretača i podržavatelja pojedini članovi SDP-a”, rekla je među ostalim u intervjuu za Jutarnji list Aleksandra Kolarić, koja je najavila svoj povratak u SDP iz kojeg je izbačena, pa i mogućnost da se natječe za predsjednicu.

“Vodi je aktivno skupina od dvadesetak ljudi, što je cijeli vod diverzanata u virtualnoj sferi. Započeli su s tezom da imam osobni, a ne politički sukob s Milanovićem, zatim se to diglo na višu razinu tvrdnjama da je on osujetio moje financijske interese, pa se prešlo na seksističke klevete da sam Milanovićeva ostavljena ljubavnica (jer što bi žena u nas i mogla biti u politici nego nečija ljubavnica?).

Pred mjesec dana pojavili su se postovi da sam luđakinja i da me treba strpati u Vrapče. Kampanja je rasla kao kuglof i, oslobađanjem silne mržnje, prošlog tjedna prerasla u linč. Prvo se na postu na profilu glasnogovornice SDP-a pojavio cijeli niz krajnje uvredljivih i prostačkih komentara.

Kad su je na to upozoravali, branila se pišući da “ljudi imaju pravo na svoje mišljenje”. U srijedu je kulminiralo postovima da sam “stvorena za predsjednicu zatvorenog odjela Vrapča” na profilu jedne istarske esdepeovke, ujedno predsjednice županijskog stranačkog Savjeta za ljudska prava (kakav paradoks!).

Tada je tek uslijedila prva reakcija stranke, iz baze, od buzetskog SDP-a i lokalnog Foruma žena, koji se jasno ogradio od linča i bez zadrške osudio vrijeđanja. Najjadnije je da su u linču, u mržnji, u seksističkim uvredama prednjačile žene”, rekla je Kolarić za Jutarnji list.