KOLAR PORUČUJE: Imate za koga glasati – jedino što me zanima je stabilnost stranke, okupljanje i prestanak sukoba

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar povodom drugog kruga izbora za predsjednika SDP-a, koji će se održati u subotu, 3. listopada, pozvao je sve članice i članove s pravom glasa da izađu na izbore, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

“Želim poručiti kolegicama i kolegama, onima koji su glasali za mene u prvom krugu, onima koju su zaokružili ime moje kolegice ili kolega, ali i onima koji nisu izašli na izbore da to ovoga puta naprave. Imaju za koga glasati, mogu bez straha zaokružiti moje ime, jer ja kao budući predsjednik SDP-a Hrvatske garantiram stabilnost, suradnju i kraj sukoba. To je za SDP u ovom trenutku najbitnije.”

S obzirom na to da na trenutnim izborima pravo glasa nije imalo dvije trećine članica i članova SDP-a, Kolar će se zalagati za izmjenu Statuta kako se to više nikada ne bi ponovilo. Izmjenu će tražiti i kada je u pitanju ponovni izbor za čelništvo stranke:

„Imamo pred sobom ogroman ispit za SDP, a to su lokalni izbori gdje će se vidjeti jesmo li ovih prvih osam mjeseci dobro radili, imamo li rezultate i jesmo li uspjeli ojačati svoje općinske i gradske organizacije. Po sadašnjem Statutu, u roku od 6 mjeseci nakon lokalnih izbora moramo provesti izbore na razini SDP-a za lokalnu i regionalnu razinu, a ja predlažem da to napravimo i za nacionalnu razinu, kako bi dali puni legitimitet novom predsjedniku stranke!“.

Iako smatra da će budući predsjednik svakako imati legimitet, jer je izabran u demokratskom procesu putem slobodnih izbora,želi da tu mogućnost imaju baš svi članovi i članice. „Čelništvo izabrano na taj način ima tri godine da pripremi stranku za nove parlamentarne izbore. Ako ću ja kao predsjednik stranke odraditi dobar posao, onda se nemam zašto bojati da neću dobiti podršku svojih kolegica i kolega da i dalje vodim stranku. Ako ju ne dobijem, sada kažem da je to odlična ideja koju treba provesti, neću se kandidirati za predsjednika stranke, niti za ijednu drugu dužnost u stranci na nacionalnoj razini. Od samog početka kampanje, Željko Kolar zalagao se za jedinstvo unutar stranke i prekid svih sukoba i nastajanja takozvanih klanova.

„Jedino što me zanima je stabilnost stranke, okupljanje i prestanak sukoba, da se konačno krenemo baviti onim zbog čega politička stranka postoji – da se borimo za naše ideale i budemo socijaldemokratska stranka s jasnim politikama!“ Kolarov program „Novi SDP. Nova Hrvatska.“ platforma je moderne stranke lijevog centra, iz koje je jasno kako se za naprednu državu i otvoreno društvo vrijedi boriti. SDP ima dovoljno snage i energije, ali i mudrosti da bude točka okupljanja svih progresivnih pojedinaca, skupina i organizacija u izgradnji Hrvatske kao moderne države. “

Komentiraj