KIŠA I NEVRIJEME: Kada će se vrijeme promijeniti i vratiti sunce

Danas će vrijeme biti oblačno s kišom. Na Jadranu i uz Jadran mogući su grmljavinski pljuskovi. Uz pljuskove, obilna oborina moguća je na Kvarneru u Lici i Gorskom kotaru te na jugu Dalmacije.

Promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima bit će na srednjem Jadranu. Poslijepodne i navečer u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Puhat će sjeverni vjetrovi, na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura koja će se premještati od sjevernog prema južnom Jadranu, kaže se u prognozi Bojana Lipovšćaka s N1 televizije.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti između 10 i 15, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom i dalje toplo s temperaturama od 21 do 27 °C. U nedjelju stabilizacija vremena prestanak oborina i djelomično sunčano. Ujutro u kotlinama rijeka i u planinskim dolinama magla. Na Jadranu bura u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 °C, na otocima i uz obalu Jadrana oko 26°C.

Nakon zahlađenja i oborine idući tjedan vrijeme će se stabilizirati. U ponedjeljak više naoblake i rijetki pljuskovi mogući su još na Jadranu i uz Jadran. U unutrašnjosti pretežno sunčano uz promjenljivu naoblaku i porast temperature zraka. Ujutro u kotlinama unutrašnjosti i uz riječne tokove moguća je magla. U planinskim krajevima unutrašnjosti poslijepodne slab razvoj dnevne naoblake.