KINA UZ RUSIJU: Osudili su sankcije zapadnih zemalja

Ministri vanjskih poslova Kine i Rusije zajedno su osudili ‘nezakonite i kontraproduktivne‘ sankcije koje su zapadne zemlje nametnule Rusiji zbog rata u Ukrajini, ili kako ruska strana kaže ‘specijalne vojne operacije‘.

Izvor: Mediua servis

Priopćili su to iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Sergej Lavrov i kineski kolega Wang Yi sastali su se u kineskoj pokrajini Anhui, gdje je Kina domaćin dvodnevne konferencije o Afganistanu.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov je izjavio da je Rusijii u interesu da nastave razvijati odnose s Kinom na održiv i dosljedan način i da se s tim slažu i čelnici njihovih zemalja Xi Jinping i Vladimir Putin.

‘‘Prolazimo kroz ozbiljno razdoblje u povijesti međunarodnih odnosa. Uvjeren sam da će, nakon što to razdoblje prođe, međunarodna zajednica postati daleko jasnija i da ćemo zajedno s vama i drugim bliskim narodima krenuti prema izgradnji multipolarnog, pravednog i demokratskog svjetskog poretka.”

Wang je izjavio da su kineski i ruski odnosi ‘izdržali test međunarodnih turbulencija‘ i da ne postoji granica za suradnju te dvije zemlje.