KIKS DINAMA: Lokomotiva mu nije dala do pobjede u Maksimiru

Dinamo i Lokomotiva u Maksimiru su igrali susret 24. kola HNL-a. Rezultat 0:0.

Lokomotiva se u prvim minutama pokazala kao bolja momčad i imali su sjajnu priliku u 12. minuti. Sjurio se kro kazneni prostor Pivarić i pokraj četvoirice igrača Dinama izbio sam pred Livakovića. Opalio je iz blizine, ali sjajni Livaković je to obranio.

Četiri minute kasnije nova prilika za Lokomotivu. Kačavenda je preša Franjića, ubacio, ali Kulenović je loše reagirao u jako dobroj prilici.

U 18. prilika za Dinamo. Lijepo je ubacio Oršić, glavom pucao Lauritsen, ali je Nevistić obranio. Lokomotiva i dalje opasnija, pet udaraca na gol u 30 minuta, a Dinamo je uputio samo jedan,

Lokomotiva i dalje bolja, a onda u 39 dobar udarac Mišića s možda 30 metara, ali pokraj gola.

Završilo je poluvrijeme. Dinamo neprepoznatljiv, loš. Promjene u poluvremenu. Lauritsen, koji je imao žuti karton, je ostao u svlačionici, a u igri je Dilaver. Štefulj je zamijenio Bočkaja, a Ademi je ušao umjesto Jurića.

No na nesreću Ademi se ozlijedio i umjesto njega ulazi Bulat, a Špikić mijenja Moharramija. Dinamo igra bolje, napada. Pokušavaju Gojak, pa Špikić, Oršić.

Bolja igra Dinama ali bez rezultata. I onda velika prijetnja u kontri Lokomotive. Cipetić u prilici, ali spašava Livaković.

U 79. Oršić ima slobodnjak s 20 metara, puca u blok, stvara se gužva, Dinamo okupira vrata Lokomotive. Nižu se prilike i gužve. Dinamo je kompletan pred golom gostiju, ali lopta neće u gol. U 88. fantastično puca Šutalo, ali bravurozno brani Nevistić.

Dinamo nije pobijedio i dao priliku konkurentima da ga lakše sustignu i prestignu. Izgubili su dva supervažna boda u borbi za prvaka države,

DINAMO: Livaković, Šutalo, Lauritsen, Franjić, Moharrami, Mišić, Gojak, Bočkaj, Jurić, Petković, Oršić

LOKOMOTIVA: Nevistić: Cipetić, Mersinaj, Soldo, Miličević, Maleš, Marić, Kačavenda, Kulenović, Dabro