KERUMOVA TUŽBA: Traže zabranu slogana “Splitu je pun k*rac”

Hrvatska građanska stranka Željak Keruma podnijela je kaznene prijave protiv glasnogovornika stranice na Facebooku naziva ”Dnevna doza splitskog nereda”, na kojoj je i moto ”Splitu je pun ku*ac”. Zbog tog slogana odbili su doći i na sjednicu Gradskog vijeća.

”Poštovani,Stranka Zeljko Kerum Hgs, neće sudjelovati na sjednici gradskog vijeća , razlog , kleveta i blaćenje grada Splita i Građana. Grada Splita sa sloganom ‘Split je ku*ac ‘ tražimo hitno zabranu tog slogana i kažnjeno gonjenje njenog autora Bojana ivosevica , tražimo očitovanje gradonačelnika zašto je dao prostor na Vidilici 15 . 9 . Gdje se održalo to ruglo , tražimo zašto gradonačelnik kao odgovorna osoba nije stao u obranu Splita”, piše u priopćenju, prenosi Dalmacija danas.

Podsjećamo, nakon što je Dnevna doza splitskog nereda, odnosno njezin glasnogovornik, splitski aktivist Bojan Ivošević organizirao dodjelu godišnjih nagrada ”Zlatni ku*ac”, bivši splitski gradonačelnik Kerum odlučio je podnijeti prijavu protiv Ivoševića, ali i svih ovogodišnjih dobitnika nagrade. Kerum naime traži da sud zabrani sporni izraz o Splitu, a da se dobitnici i sudionici dodjele kazne za klevetu i sramoćenje grada.

Splitski aktivist Bojan Ivošević oglasio se na Facebooku, a ovo je njegova objava:

S obzirom da su već krenili novinarski upiti zbog prijave koju je podigla “Željko Kerum – Hrvatska građanska stranka” protiv mene i nagrađenih osoba na dodjeli nagrada Zlatni kurac da ne odgovaram svakome pojedinačno evo mog odgovora: Moram reći da sam počašćen što Željko Kerum već po drugi put podiže neutemeljenu kaznenu prijavu protiv mene. Očito je da hobotnica koja je parazitirala naš grad i županiju putem političke trgovine, svoje najveće neprijatelje i zaštitnike javnog interesa vidi u meni i inicijativi kojoj sam glasnogovornik.

Vjerujem da će ova prijava, jednako kao i prošla koju je podignuo prije par mjeseci, ponovo biti odbačena od strane DORH-a.Inače DORH je već podignuo kaznenu prijavu po službenoj dužnosti zbog prijetnje smrću koju mi je uputio taj propali poduzetnik, stoga se radujem vidjeti navedenoga na sudu, kada tamo nije još završio zbog brojnih dugova koje su njegove firme napravile i nikad vratile, neka bar odgovara za svoje verbalne ispade i prijetnje, koje su sad već toliko česte da bi možda trebao potražiti stručnu pomoć. Očito se teško nosi s dugovima koje su njegove tvrtke ostavile, što se odražava na njegovo psihičko stanje.