KEKIN O MJERAMA VLADE: Struja jednaka umirovljeniku i Grlić Radmanu koji zametne dva milijuna

Saborska zastupnica iz kluba Možemo, Ivana Kekin, gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala političke aktualnosti.

Upitana je li moglo bolje s mjerama Vlade, Kekin odgovara: “Važno je raspakirati to što premijer servira na svojim dugim pressicama. Mi imamo jednu od najvećih inflacijskih stopa u Europi koju premijer ne uspijeva obuzdati. To ne uspijeva jer u osam godina, koliko je premijer, nije proveo niti jednu strukturnu reformu, ali je istodobno oslabio i uništio niz institucija koje bi trebale imati važnu ulogu u ovakvim kriznim vremenima.”

Smatra da se institucije slabe s namjerom: “Slabljenje institucija slabi demokraciju, a jača autokraciju. Može se jasno vidjeti ako pogledate u posljednjih osam godina, da je to jedna strategija u kojoj je on vrlo konzistentan”, kaže Kekin za N1.

“Što se tiče mjera koje su uveli, to radi svaka pristojna država u vremenu inflacije. To zaista nije nešto čime bi se premijer trebao hvaliti kao osobnim uspjehom – to je njegova glavna odgovornost. Ono što je problem je, da upravo zato što nismo proveli reforme i nemamo jake institucije, ne možemo ni ciljati te mjere. Mi onda subvencioniramo struju i umirovljeniku kojem to stvarno treba, ali i Grliću-Radmanu koji zametne dva milijuna eura”, dodala je.