KAZNENA PRIJAVA: Otac (32) u Klisu pokušao ugušiti šestomjesečno dijete

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Marija Usanovića (32) zbog pokušaj ubojstva 6-mjesečnog djeteta u obiteljskoj kući u Klisu kod Splita, te je u četvrtak navečer predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je iz splitsko-dalmatinske policije.

Protiv njega će biti podnesene i kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje na kaznena djela Zanemarivanje djetetovih prava, Prisile prema službenoj osobi, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, navodi se u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 32-godišnji Usanović u srijedu, 8. prosinca, u obiteljskoj kući “svojim ponašanjem prema djetetu ostvario obilježja kaznena djela ‘Teško ubojstvo u pokušaju’ i ‘Zanemarivanje djetetovih prava’ “, dodaje se, javlja HRT.

U sklopu krim istrage, temeljem naloga suda, pretražena je kuća koju koristi Usanović, te je pronađeno i oduzeto oko 14 grama droge amfetamin, manja količina droge MDMA i ecstasy kao i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Također 32-godišnji Usanović osumnjičen je za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, jer je policajca nekoliko puta udario šakom u lice prilikom uhićenja. Policajac je pri tom lakše ozlijeđen.

Mario Usanović je otac 6-mjesečne djevojčice koju je u srijedu navečer majka dovela na Hitnu medicinsku pomoć u splitski KBC zbog posljedica utapanja. Nakon pregleda i pružanja liječničke pomoći dijete je, iako nije bilo životno ugroženo, smješteno na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja, a liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Policija je tada otišla na adresu prebivališta, a otac djeteta, kad ih je ugledao, dao se u bijeg po vrletima Klisa. Odmah je organizirana potjera za njim na području Klisa i Solina u kojoj je sudjelovalo 70-tak policajaca.

Usanović je pronađen i uhićen tijekom opsežne potrage u srijedu oko 22 sata na području Klisa. Pružao je otpor pri uhićenju, nakon čega je priveden u policiju, a sinoć je predan pritvorskom nadzorniku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!