KAZNE ZA KRŠITELJE MJERA: Vladajući odbili jedan jedini amandman – iz Mosta pitaju zašto?

Na izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uložen je samo jedan amandman MOST-a, kojeg su vladajući odbili.

Izvor: Media servis

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić i Marija Selak Raspudić iz Kluba MOST-a.

“Amandman se ne prihvaća s obzirom na to da je Vlada suglasna s predloženim zaključkom Hrvatskog sabora prema kojem je dužna tri puta godišnje dostavljati izvješće Hrvatskom saboru o učincima provedbe mjera iz ovog zakona. Osim toga Ministar zdravstva redovito na svakoj sjednici Vlade od početka epidemije izvještava o aktualnom stanju vezano za koronavirus Hrvatskoj, a Vlada redovito u saborsku proceduru upućuje zakonske predloge koji su povezani s učincima Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti‘‘.

‘‘Tražili smo vas ovim amandmanom nešto vrlo jednostavno a to je da zajedno na ovome surađujemo, da nam prvo date izvješće o radu Stožera da bismo uopće mogli raspravljati koje su nam mjere potrebne, da bi jednom mjesečno naši građani čuli što se događa, koje ste kriterije koristili da donesete te mjere, trebali ih pooštrili ili ublažiti. Vi ste to odbili. Zašto? Morat ćete objasniti hrvatskim građanima kada brojke opet budu rasle‘‘.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *