KAZNE ZA HAJDUK, RUDEŠ I RIJEKU: Torcida vrijeđala Prosinečkog – Hajduku najveća kazna

Nakon utakmica 5. kola disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za Hajduk, Rudeš i Rijeku.

U Kranjčevićevoj su se mogla čuti razna dobacivanja između navijača Rudeša i Hajduka. Torcida nije bila presretna odlukom Rudeša da povisi cijenu ulaznica na 10 eura, pa im se na piku našao Robert Prosinečki.

“HNK Hajduk kažnjava se zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.450,00 eura.

Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: “10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala“, te je višekratno uzvikivano “Cigani, Cigani“ i “Svima nama Žuti k***c pušio“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.650,00 eura.

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 750,00 eura.“

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Lokomotive domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili najmanje pet baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog velikog dima), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 670,00 eura”, stoji u priopćenju.