KAZNA ZA VIJEĆNIKA: Pauk, koji je i nogometni sudac, mora platiti zbog vrijeđanja Armade

“Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je financijski kazniti nogometnog suca Martina Pauka zbog neprimjerenih riječi u objavi na društvenim mrežama”.

U priopćenju se dalje kaže: “Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna.

Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa. Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće. Također, Pauku je određena suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne”.

Podsjetimo, Pauk, inače gradski vijećnik u Splitu stranke Neovisni za Hrvatsku, koji se već nekoliko puta “proslavio” svojim stavovima, u jednom trenutku se uključio u navijački “rat” između Armade i Torcide.

On je provokativni transparent Armade “Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!” na svojem Facebook profilu prepravio u “Delije rečke pokazale ‘moć’, došli u Split na božićnu noć”. Može se primijetiti i kako je posebno istaknuo slovo “U”, a osim što je izmijenio poruku dodao je i da u gradu od 120.000 stanovnika, citiramo: “Poznaje nekoliko normalnih i ispravnih ljudi”.

Uz po svome dotjeranu fotografiju, Pauk je napisao: “Polnoćka je prošla, deco iz Armade. Vratite se kući, sarme vam se hlade! Hristos se rodi”.

A kad je izašla informacija kako i HNS sprema sankcije, Pauk je i to opjevao na svoj način (vidi dolje).

pauk, faksimil a

pauk, faksimil

 

Komentiraj