KAZNA 2.000 EURA: Hrvat na buvljaku u Njemačkoj prodavao ploču s Hitlerom i kukastim križem

Jedan je 54-godišnji Hrvat, koji živi u Laufena u njemačkoj Bavarskoj, završio je na sudu s oštrom kaznom jer je na buvljaku među ostalim prodavao i gramofonsku ploču s likom Adolfa Hitlera i zabranjenim kukastim križem.

Kako je u Njemačkoj najstrože zabranjeno isticanje nacističkih oznaka Hrvat je osuđen na kaznu od 1.600 eura, a kada se žalio kazna mu je povećana na 2.000 eura, a k tome mora platiti i sudske troškove, piše Fenix magazin.

Riječ je o ploči “Das Dritte Reich 1. Teil 1933 – 1939.”, a okrivljeni se žalio kako je sve kupio u jednom paketu u maloj trgovini. “Sadržaj kutije sam površno pregledao. U kutiji su bile gramofonske ploče narodnih pjesama i Rolling Stonesa”, branio se na sudu.

Ali, sudac mu nije povjerovao i s nevjericom je upitao: “Niste vidjeli tako upečatljivu ploču?” Inače, Hrvata su prijavili posjetitelji buvljaka, a potom su stigli policajci.

Javni tužitelj Thomas Krojer je kazao kako je “ploča bila posve vidljiva posjetiteljima i policajcima koji su došli na štand”. A optuženi i dalje tvrdi da nije primijetio ploču, a da ju je primijetio, “odmah bi ju uništio vlastitim rukama… To je nešto što ni sam ne mogu podnijeti”, rekao je, spominjući ujaku koji je nestao u Drugom svjetskom ratu.

 

Komentiraj