KARAMARKO ŽESTOKO PO SDP-ovcu: Smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje zagađuje

Nekadašnji čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko, o čijem se povratku u politiku naveliko špekulira, ovaj je put kritizirao istarskog SDP-ovca, načelnika općine Tinjan, Gorana Hrvatina, zato što nije dopustio obilježiti pogibiju Viktora Kancijanića, pripadnika grupe Feniks.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“2. srpnja 1972.g ubijen je Viktor Kancijanić. Imao je 27 godina kada je kao pripadnik grupe Feniks, 20. lipnja 1972. ušao u tadašnju državu. Ta povijesna epizoda, kao i sudbina 19-orice hrabrih domoljuba je poznata. Cilj borbe čiji su plamen pokušali zapaliti jest samostalna država Hrvatska.

Hrvatski narod je do svoje slobode i samostalnosti došao dva desetljeća poslije.

Dakle ove godine obilježavamo pola stoljeća pogibije i smaknuća 18-orice heroja (Ludvig Pavlovic je osuđen na dugogodišnju robiju).

Matica hrvatska, ogranak Pazin oglasio je i pozvao na obilježavanje obljetnice pogibije, ponosa Istre Viktora Kancijanića, jer taj heroj rođen je upravo u Tinjanu kraj Pazina.

Zanimljiva je reakcija općinskog načelnika Tinjana na inicijativu Matice hrvatske. Čovjek se zove Goran Hrvatin i navodno je član Sdp-a.

U trendu je, definitivno. Jer smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno guši i zagađuje istarsko domoljubno narodnjaštvo vlč Milanovića i biskupa Dobrile. No narečeni drug neoprezno se poigrao nekim zakonskim pa i ustavnim kategorijama. On poziv na obilježavanje ove obljetnice naziva “neprihvatljivim sadržajem koji je protivan Ustavu RH pa i statutu općine Tinjan”. Također u društvenom domu zabranjuje okupljanje “u svrhu promicanja neprihvatljivih ciljeva i sadržaja”.

Da pojednostavim.. Je li to drug Hrvatin upravo objavio da je neovisnost Hrvatske i nestanak Jugoslavije “neprihvatljiv sadržaj”, a borba za neovisnost “neprihvatljiv cilj”?

Mislim da su on i njegova stranka dužni objašnjenje javnosti. Također očekujem reakcije nekih stranaka. A u konačnici i DORH-a. Ako to izostane bit ce pokrenuti odgovarajući procesi.

A mi se sa štovanjem sjećamo Viktora Kancijanića i svih ostalih Feniksovaca.
S nama su zauvijek!”

Izvor: Facebook
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!