KAOS NA AUTOCESTI A2: Utonuo dio mosta na Savi -zatvoren promet i ogromne gužve

Zagebačka policija izvijestila je da se zbog tehničkih problema zatvara dionica autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja.

Obilazni pravac je Ljubljanska avenija-Ulica Velimira Škorpika-Aleja Bologne.

Zbog zatvaranja autoceste kolona je na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Lučko do čvora Jankomir i dalje na Zagrebačkoj aveniji, javlja HAK.

U smjeru Zagreba vozi se nesmetano zapadnim kolničkim trakom.

HAK navodi da je autocesta za sav promet zatvorena zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava. U tijeku je priprema i postavljanje prometne signalizacije za navedeno preusmjeravanje, izvijestili su iz Autoceste Zagreb – Macelj.

Ophodari tvrtke Autoceste Zagreb-Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros su na dijelu mosta Sava u smjeru Krapine uočili velike vibracije i da je dio mosta utonuo nekoliko centimetara.

Autoceste Zagreb – Macelj su na upit odgovorile:

”Prilikom redovne ophodnje autoceste uočene su pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save, smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak.

Šteta na mostu nije nastala i nije došlo do ulegnuća mosta.

Zbog sprječavanja nastanka oštećenja i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir – Zaprešić je privremeno zatvorena za promet.

Tijekom dana dionica će biti otvorena za promet koji će se odvijati u skladu s privremenom regulacijom prometa dvosmjerno suprotnim zapadnim kolnikom.”