KAO U NAPETOM FILMU: Lavrov ne može u Srbiju – neke zemlje zabranile prelet zrakoplova

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov trebao je posjetiti Srbiju 6. i 7. lipnja, ali oko tog posjeta izvrtio se pravi napeti film, pa se čini kako će posjet biti odgođen.

O posjetu Lavrova u ponedjeljak u večernjem dnevniku RTS-a govorit će osobno srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, najavljeno je u večerašnjem Dnevniku RTS-a.

U nedjelju su Novosti objavile kako se Crna Gora pridružila Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji u namjeri da u svom zračnom prostoru onemogući prelet zrakoplovu kojim bi Lavrov sutra trebao doputovati u Beograd.

Novosti su objavile presliku dokumenta crnogorskog ministarstva vanjskih poslova s oznakom “nije odobreno”, s datumom 5. lipnja 2022., koji je odgovor na verbalnu notu ruskog veleposlanstva u Podgorici od 3. lipnja.

List navodi kako “nije isključeno da rampu ruskom šefu diplomacije spusti i BiH, pridružujući se sankcijama koje je Ruskoj Federaciji uvela EU”.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić rekla je ranije u nedjelju za provladinu TV Pink da je situacija u vezi s posjetom Lavrova “iznimno komplicirana”.

Brnabić je rekla da posjet ruskog ministra vanjskih poslova stavlja Srbiju “u iznimno tešku situaciju” jer “u ovom trenutku nitko u svijetu ni s kim ne želi ni razgovarati”, a “još manje” se uzajamno čuti.

Ruske agencije pak javljaju kako će posjet biti otkazan.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!