KAKVOĆA ŽIVLJENJA: Bandić obećava zatvaranje deponija na Jakuševcu do 2020. godine

jakuševac, deponij

Odlukom Gradske skupštine, koja je usvojena 19.travnja, Jakuševčanima će se po novom pravilu isplaćivati naknada za umanjenu kakvoću življenja.

“Kakvoća življenja ide po novom zaključku. Odnosno da svi naši članovi domaćinstva, koji žive na području utjecaja građevine odnosno deponija stječu pravo na dobivanje naknade o kakvoći življenja. To su svi članovi domaćinstva”, kazala je Renata Bedeković iz Mjesnog odbora Jakuševec. Upozorava da do donošenja ove nove odluke, mnogi stanovnici Jakuševca nisu ostvarivali pravo na naknadu.

“Zaključak je sada pravedno izglasan i vidjet ćemo kako će ići dalje”, poručila je Bedeković. Mještani Jakuševca su ovom odlukom Skupštine zadovoljni, no smeta im što je visina naknade ista kao i za kvartove koji su udaljeniji od odlagališta otpada.

“Jakuševčani dobijaju jednaku naknadu kao i Mićevčani i Hrelićani, koji žive tri, četiri kilometra dalje. Ja na tome radim da nakon lokalnih izbora idemo na ponovno dodatni aneks zaključka, da Jakuševčani  ostvare ono pravo koje i zaslužuju”, pojasnila je Bedeković.

Kako izvještava Media servis, stanovnicima ovog dijela grada Zagreba predstoji još i dugoočekivano zatvaranje smetlišta, što bi se prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, trebalo dogoditi 2020 godine.

Komentiraj