KAKVA TUGA: Nakon utakmice preminuo Zlatko Saračević!

Šokantna vijest stiže iz Koprivnice. Nakon derbija hrvatskog ženskog rukometa između Podravke i Lokomotive umro je trener domaćih Zlatko Saraćević.

Legendi hrvatskog rukometa pozlilo je nakon utakmice, hitno je odvezen u bolnicu, ali iako su ga liječnici 40-ak minuta oživljavali nisu uspjeli.

Zlatko Saračević imao je 59 godina, a s hrvatskom je reprezentacijom postao je olimpijski pobjednik u Atlanti.

Sve se dogodilo nakon što je Podravka u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Saračević se radovao pobjedi, činilo se kako je sve u redu,.

Kako piše Podravski.hr Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin.

Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć.

Saračević je rođen 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom pvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

 

Komentiraj