KADROVIRANJE NA HDZ NAČIN: Vlada u Upravu INA-e predložila tri člana – jedan već odustao

Sjednica NO Ine na kojoj je trebala biti razriješena aktualna uprava kompanije bila je zakazana za sutra, ali je odgođena.

Sjednica je odgođena za sljedeći tjedan jer se od Vlade predloženi član Uprave Emanuel Kovačić na osobni zahtjev povukao.

Priopćenje Vlade prenosimo u cijelosti:

“Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku”,

Podsjećamo, mađarski članovi i predsjednik INA-e podnijeli su ostavke nakon afere u kojoj je INA oštećena za milijardu kuna, no troje hrvatskih članova – Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić – još uvijek to nije učinilo.

Emanuel Kovačić, koji je odustao, radi kao direktor Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e. Član je i izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.”

Dodajmo i da je jučer Vlada odbila godišnje izvješće o radu HERA-e. Plenković je najavio smjenu Upravnog vijeća HERA-e u četvrtak u Saboru, a u međuvremenu je stigla vijest da je predsjednik Upravnog vijeća Danijel Žamboki dao ostavku.