KADETI U BRODOSPLITU: Studiraju vojno pomorstvo i stječu praktična znanja

Brodograđevna industrija Split nastavna je baza Sveučilišta u Splitu, pa su terensku nastavu u splitskom brodogradilištu obavili kadeti prve godine studija Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu.

Studentima vojnog pomorstva posjet škverskim pogonima predstavlja značajnu nadopunu teorijski stečenih znanja, jer se primjeri s nastave mogu direktno čuti i vidjeti kako se primjenjuju u praksi.

Nakon prijema prototipa obalnog ophodnog broda u sastav Obalne straže, u Brodosplitu se nedavnim polaganjem kobilica za Nov. 541 i 542 nastavlja gradnja preostalih obalnih ophodnih brodova.

Brodovi dužine 43,16 metara i širine 8 metara bit će opremljeni temeljnim oružjem svih obalnih straža danas, a to su automatski top 30mm i dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm, te 4 ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava.

Prije dvije godine isporučeni prototip obalnog ophodnog broda ‘Omiš’ svojom je tehničkom opremljenošću i plovnim karakteristikama znatno unaprijedio sposobnosti Obalne straže, te je redovit u akcijama traganja i spašavanja.

Ovakvim načinom održavanja nastave kontinuirana suradnja između studija Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu i Brodograđevne industrije Split se nastavlja, kako u vidu ovakvog tipa nastave, tako i u izradi završnih i diplomskih radova studenata u Brodosplitu.

Komentiraj