KADA ŠEF U POLICIJI VOZI PIJAN: U Lici autom završio u stablu – udaljen je iz službe

Jedan od rukovoditelja u PU ličko-senjskoj vozio je pijan i izazvao prometnu nesreću u kojoj nitko nije stradao, ali je on udaljen iz službe.

U priopćenju se kaže:

Jučer, 30. rujna 2023. godine oko 19.15 sati na dionici državne ceste broj 50/II, u mjestu Janjče, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske izvan službe, upravljao službenim automobilom pod utjecajem alkohola (1.16 g/kg), te je izlaskom iz oštrog nepreglednog zavoja na ravni cestovni potez zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio udesno ispod razine kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, potom u stablo.

Sukladno Zakonu o policiji, zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije, policijski službenik koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi ličko-senjskoj je Rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske udaljen iz službe, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!