JURIČAN VIŠE NIJE MILAN BANDIĆ: Dali mu, pa opet oduzeli ime i prezime gradonačelnika

Redatelj Dario Juričan obavijestio je na svojoj pressici kako mu je na kraju ipak oduzeto ime Milan Bandić.

“Milan Bandić uz pomoć ekipe mijenja moje ime. To nije nimalo šala. Kad se probudi, mijenja moje ime”, rekao je među ostalim Dario Juričan.

Podsjetio je da je još u travnju tražio dopuštenje za promjenom imena iz Dario Juričan u Milan Bandić, a to mu je u rujnu i odobreno.

Potom su 2.10. Bandićevi ljudi tražili obnovu postupka da se meni oduzme ime Milan Bandić, kaže. “Pravnim trikom su prvo Bandiću dali svojstvo stranke, da sudjeluje u tom postupku i vraćen sam na sami početak”, objasnio je Juričan. “Gradonačelnik Bandić nanosi mi veliku štetu. Tužit ćemo ga u građanskoj tužbi. Očekujemo sudsku bitku s Bandićem jer se umiješao u ovaj proces. Izjavio je da neće poduzimati pravne korake, a u isto vrijeme je organizirao cijelu ekipu da se angažira u ovome”.

Ljiljana Maravic-Pirs, odvjetnica Juričana, kaže da je nedopustivo da se intervenira u postupak promjene imena. “Gradonačelnik Milan Bandić nije stranka u tom postupku, ali njemu su to svojstvo priznali”, pojasnila je.

”Ma kaj god! Fućka mi se. Neću s pikzibnerima gubiti vrijeme”, pustio je snimku Juričan, na kojoj se čuje Milana Bandića.

“Danas je pet godina otkad je uhapšen Milan Bandić, podnijet ćemo zahtjev da 19. listopada postane Spomendan mita i korupcije”, rekao je Juričan i dodao da je protiv gradonačelnika i njegovih suradnika podignuto 11 optužnica.

Valja podsjetiti kako je Juričan sredinom rujna dobio potvrdu Ministarstva uprave da smije promijeniti ime i s njime je krenuo u bitku za Pantovčak jer kaže da “želi korumpirati zemlju”.

‘Korupcija svima, a ne samo njima”, ”Što god vam ponude, ja nudim duplo” i ”Korupcija: Sad il’ nikad”, neki su od njegovih slogana u kampanji.

Najavio je u programu kako će osnovati Ministarstva korupcije, ukinuti USKOK-a i ustavom zaštititi korupciju.