JURIČAN PIŠE VLADAJUĆIMA U BiH I HRVATSKOJ: Dajte Mamiću da sagradi luksuzni zatvor

Redatelj Dario Juričan uputio je otvoreno pismo vladajućima u Bosni i Hercegovini i Vladi Republike Hrvatske. Od njih traži da, po uzoru na mafijaša Pabla Escobara, dozvole Zdravku Mamiću da sagradi luksuzni zatvor.

Juričanovu objavu prenosimo u cijelosti:

BiH, DAJTE ZDRAVKU MAMIĆU DA SAGRADI KATEDRALU!
Predsjedništvu Bosne i Hercegovine
Vijeću ministara Bosne i Hercegovine
Vladi RH
Gospodo/gospođe,
imam probitačan prijedlog za državu Bosnu i Hercegovinu, a vi me čujte i počujte, pa se pokrenite!

Možda ste čuli za La Catedral, zatvor iznad grada Medilline u Kolumbiji koji je prema vlastitim nacrtima 1991. dao izgraditi poduzetnik, vjernik i dobrotvor Pablo Escobar. Zatvor je imao nogometno i košarkaško igralište, helidrom, salu za biljar, teretanu, disco, bar, jacuzzi i sve to zaokruženo s 3 hektara zemlje. Sve to je osobno poduzetnik Escobar platio iz vlastitog džepa. Nije beg cicija!

Trebao je tamo, u prijateljskom dogovoru s državom Kolumbijom biti 5 godina. Tako je država Kolumbija zamislila riješiti nesuglasice s poduzetnikom i dobrotvornom Escobarom, kojem drugačije nisu mogli stati na kraj.

Inače je bio veliki dobrotvor: davao je teško zarađeni novac sirotinji, volio je davati novac i državnim službenicima (dobar je čovjek bio!), otvarao je nogometna igrališta lokalnim zajednicama, a u La Catedral je redovito radio tulume i primao nogometaše kolumbijske reprezentacije.

E, zašto ja vam to pričam?

U Bosnu i Hercegovinu navratio je poduzetnik, vjernik i dobrotvor Zdravko Mamić.

Voli davati novac, naročito državnim službenicima i otvarati nogometna igrališta.

Ima neke nesporazme i nerješena poslovna pitanja u Hrvatskoj, pa namjerava duže vrijeme ostati u BiH.

Predlažem vam da mu dozvolite da si sam izgradi zatvor i da ga plati.

U zatvoru će Mamić raditi tulume i primati nogometne reprezentativce, kao što je radio i prije.

Dizajn zatvora našem Pablitu Mamiću može izraditi arhitekt Ante Vrban, taj se specijalizirao za dobrotvore i poduzetnike, on to može nabrijati k’o Putin svoje vile. Zatvor bi mogla voditi trenutna gradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, za dva mjeseca svakako ostaje bez posla i bit će slobodna prihvatiti funkciju. Ta vam je podguzna muha, najpokornije lojalna i zuji. Ukoliko niste za nju – a to mogu razumjeti – predlažem Kolindu Grabar Kitarović, ona voli tulumariti s Mamićem i rado prima darove! Uskoro će bez posla biti i Đuro Sessa, njemu možete povjeriti bilo koji posao, taj vam se uvijek dobro snađe. A bar će voditi Vladimir Šeks.

Ako država BiH bude u financijskim problemima, uvijek možete Mamiću naplatiti raniji izlazak iz zatvora, kao što ste izašli u susret poduzetniku Dragi Tadiću.

Mamić će tu vašu odluku s oduševljenjem prihvatiti i još malo nagraditi vaše državne službenike. Dobar je čovjek!

A vama će u BiH ostati luksuzni zatvor da u njega smjestiti još kojeg poduzetnika i dobrotvora, takvih vam u Hrvatskoj ne manjka!

Ostaje vam da odaberete ime zatvora, ali ako dozvolite da predložim, ne bi ja tu puno mijenjao – neka se zove Katedrala!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!