JURIČAN PIŠE JANDROKOVIĆU: Ako vi možete voditi Sabor, zašto ja ne bih mogao voditi Hrvatsku?!

Bivši predsjednički kandidat Dario Juričan poslao je otvoreno pismo predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću.

Na Facebooku je objavio:

JANDROKOVIĆU, TU SAM!

Poštovani predsjedniče Sabora, cijenjeni gospodine Gordane Jandrokoviću!

Naš izabrani predsjednik Zox se probudio te priopćio da neće doći na svečanu sjednicu Sabora. Time je već u ovih prvih par udarničkih mjeseci dosegnuo predviđenu petogodišnju količinu zoranizama.

Eto umorio se i treba mu malo odmora, barem do kraja ljeta, kako bi sa svojim čuvarima i ostalom pratnjom popunio prazne nam jadranske plaže i bolje restorane.

Situacija je neizvjesna, ali ne očajavajte, nije nerješiva.

Ovo su, prema izbornim rezultatima, Zoxove moguće zamjene:

Kolinda Grabar Kitarović primljena je napokon u Međunarodni olimpijski komitet. Sada će ponovo moći ulaziti u znojne muške svlačionice. To je sve što ju zanima, a Sabor namjerava gledati na TV, tako da ništa od nje.

Miroslav Škoro se, nakon onog mandata u kvoti vašeg HDZ-a, eto napokon dočepao mjesta saborskog zastupnika, pa bi kao predsjednik RH bio u sukobu interesa. Uostalom, njega više zanima neki ozbiljniji parking u centru. Ako imate info, molim ponudu u Škorin vječito gladni inbox.

Mislav Kolakušić izgubio se negdje u bespućima Bruxellesa. Navodno je tražio antikvarijat s Duceovim drangulijama. Od tada više nije viđen, a nije ga nitko niti tražio.

Kao što vidite, nitko od gore navedenih nije u stanju ili u mogućnosti doći.

I ostajem vam samo ja, kao utješna nagrada. Ali budimo iskreni – ako Vi možete voditi Sabor, zašto je na bih mogao voditi cijelu Hrvatsku?

Stoga očekujem poziv na svečanu sjednicu Sabora.

Na rubu te sjednice porazgovarat ćemo o našim zajedničkim projektima:

Vodiču za jačanje korupcije, oslobađanju Rezača etiketa montiranih sudskih procesa, proglašenju časnog Damira Borasa akademikom. Također ćemo pohvaliti glavnog urednika Brunu Kovačevića što ne pušta u eter HRT-a emisiju Labirint. I za kraj ćemo dogovoriti da me ubacite u onu grupu koja dobiva pinku za „informiranje opće javnosti o aktivnostima u stvaranju pozitivne poduzetničke klime u RH“.

Volim taj fimimedijski miris novca i želim svoj dio.

Gordane znajte – kad jednog dana visoko podignemo pobjedničku zastavu korupcije, na njoj će biti i kapljica vašeg znoja!

Vaš
Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Komentiraj