JURICA PAĐEN: Aerodrom je dobio ime zahvaljujući mojoj bivšoj – bila je stjuardesa

U emisiji bravo! live gostovao je Jurica Pađen & Grupa Aerodrom, koji u raznim konstelacijama djeluju duže od četiri desetljeća.

Da su njihovi hitovi zaista bezvremenski potvrđuju i domaće top liste gdje su uvijek na samom vrhu, kao i činjenica da njihove pjesme prevode čak Finci i Poljaci. Iako je bio članom glazbenih sastava Grupa 220, Parni valjak, Aerodrom, Azra, Pađen band i 4 asa Jurica ne krije koji mu je srcu najviše prirastao.

Aerodrom mi je najdraži bend s kojim sam ikada svirao, jer svira moje pjesme, malo zvuči egoistično, ali ne bih radio te pjesme da me ne furaju, da se ne pronalazim u njima. Nikad ne sviram s bendom čiju muziku ne volim. Ionako para nema pa barem da ima zadovoljstva. Imamo tu kemiju neku zajedničku, odlično se slažemo.

Aktualnu postavu Aerodroma predvođenu Juricom kao glavnim vokalom i gitaristom čine basist i pjevač Tomislav Šojat, gitarist Ivan Havidić, bubnjar Damir Medić i klavijaturist Igor Matković, dok iza glazbene produkcije stoje Hrvoje Prskalo i Jurica. Voditeljici Nives Ivanišević Pađen je otkrio kako je osmislio ime benda.

Foto: bravo!

Dugo sam razmišljao kako da nazovem bend, a pri tome sam svako malo bio na aerodromu, jer mi je cura bila stjuardesa i uvijek kada bi doletjela iz Amerike, Australije, Singapura, ja sam tamo čučao i čekao da je prevezem doma i mislim si – čovječe pa tu mi je ime pa sjedim tu svaki dan skoro – Aerodrom. Tako je bend dobio ime, opet ima veze sa ljubavi, najvažnijom stvari.

Sudeći po albumu Dnevni rituali, koji je odmah nakon objave okarakteriziran kao jedan od rock albuma godine, sa sigurnošću se može reći kako publika s nestrpljenjem iščekuje novi, na kojem će se naći i nedavno objavljeni singl Kad si već na nogama, a Jurica je otkrio i kako dečki upravo kraju privode još dva nova singla.

Iduće godine bi mogao biti novi album. Lijepo polako radimo, manufaktura, ručni rad, onako sa kemijom benda ne u labosu, kompjuteru…nego energija! Volim taj timski rad, svaki od nas je sposoban na svoj način, a kompatibilni smo si.