JURIĆ KAĆUNIĆ O AGI-JEVIM PRAKTIKUMIMA: ‘Naša je obveza podržati mlade kreativce’

Inovativnost, kreativnost i edukacija – sve što AMM Global Institut zagovara pretočeno je u djelo u vidu AGI-jevih praktikuma koji su besplatni za polaznike.

Izvor: Media servis

Nakon završetka prvog ciklusa edukacija razgovarali smo s predsjednikom Uprave prvog privatnog instituta kreativne industrije u Hrvatskoj Ivanom Jurićem-Kaćunićem o ciljevima tog inovativnog projekta.

AMM Global Institut dosad je proveo tri praktikuma, dva za pozicije radijskog DJ-a i jedan za newspresentere. Ukupno je 30 mladih ljudi dosad imalo priliku učiti od vrhunskih i dokazanih radijskih profesionalaca – prokuristice AGI-ja Anite Šulentić, radijskog DJ-a i televizijskog voditelja Ivana Vukušića i novinarke i urednice Ane Smrečki.

‘Iznimno sam zadovoljan rezultatima prvih praktikuma. Neki od polaznika su iz AGI-jevih klupa otišli ravno na posao. Siguran sam da su svi dobili znanja koja će im itekako pomoći u budućim karijerama, kojim god poslovnim putem krenuli’, kaže nam Ivan Jurić-Kaćunić.

Napominje da su besplatne edukacije na tragu svega onoga za što se u AMM Global Institutu zalažu.

‘Smatrao sam, možemo reći, i našom obvezom podržati mlade kreativce. Željeli smo im pružiti priliku, opskrbiti ih znanjima i vještinama koje su neophodne u modernoj radijskoj industriji. Nezapamćena silina promjena u globaliziranom svijetu donijela je u vrlo kratkom roku neka nova radna mjesta, izmijenila opise postojećih. Stoga smo identificirali tržišne potrebe i pravce razvoja, te u okviru prvog privatnog instituta kreativne industrije u Hrvatskoj oformili tim na čelu s Anitom Šulentić koji je uspješno odgovorio na postojeće izazove i postigao rezultate u zavidnom roku.’

Poznato je da kreativna industrija ima poseban odnos s mladima.

‘Oni nam donose novu energiju, vrelo su novih ideja koje su visoko cijenjenje u kreativnoj industriji i stoga upravo ova grana gospodarstva znatno doprinosi njihovom zapošljavanju. Svijet je prepoznao ulogu kreativnih i inovativnih timova kao pokretače razvoja, a u našem slučaju, istaknuo bih, kreativna industrija pruža priliku i da zadržimo mlade u Hrvatskoj, da im pokažemo da svi zajedno možemo bolje’, naglasio je na kraju predsjednik Uprave AGI-ja Ivan Jurić-Kaćunić.