JUNIORSKA LIGA PRVAKA: Dinamo nadmašio Bayern – prošao na penale

Dinamovi su juniori bili na gostovanju kod Bayerna i tražili plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka. Utakmicu je pratilo i oko 500 navijača Dinama.

Dinamo je krenuo žestoko, kako je trener Jovičević rekao da se tu utakmicu jedino može dobiti, i već u 8. minuti vodi 0:1, a zabio je Krizmanić. Bayern je zaprijetio ozbiljno u 20. minuti. Musiala se odhrvao stoperima Dinama, ali golman Josipović izbacuje loptu.

A onda u 28. Dinom zabija za 0:2. Šipoš je spustio Karrici koji je glavom sjajno zabio. Bayern smanjuje na 1:2 u 35. a zabija nakon kornera Dajaku.

Dinamo je odbro krenuo u drugo poluvrijeme i imao priliku utakmice u 49. minuti. Karrica bježi obrani Bayerna i puca, ali vratar brani, lopta ide do Šipoša koji je propustio gurnuti loptu i prazan gol.

Dinamo je uspio umrtviti igru i Bayern nema prilika. U 70. napušta igru zbog ozljede Leon Šipoš, a ušao je Matias Godoy. Dinamo je zapravo i u tom dijelu bolja momčad. U 79. minuti sjajna prilika za Dinamo iz blizine, ali Goday u mat šansi gađa vratara.

Bayern ide na sve ili ništa. Dinamo se uspješno brani. A u kontri ima Goday polupriliku, ali promašuje. Dinamo se povukao, Bayern prijeti. Onda sjajno brani Josipović, obrana ne reagira i Gvardiol pogađa vlastitu mrežu. Sada je u 88. minuti 2:2.

Nesretno i nespretno primljen zgoditak. Igra se pet minuta nadoknade. Dinamo pokušava zabiti.

Na kraju se izvode kazneni udarci. Kod 2:1  Šutalo promašuje, ali potom brani Josipović. Franić pogađa vratnicu. Još je 2:1. Pa 3:1 za Bayern. Juralđija za 3:2. Dajaku promašuje i Dinamo je u igri. Ide Krizmanić i zabija zha 3:3. Prava drama.

Ide šesta serija. Bayern zabija za 4:3. Ide Gvardiol. Zabija za 4:4. Bayern zabija za 5:4. Janković pogađa za 5:5. Ide osma serija. Josipović brani i prilika za Dinamo. Pogađa Hrvoj za Dinamo! I završava sve sa 5:6! Ili 7:8 kada se doda 2:2 razultat utakmice prije kaznenih udaraca.