JOVIČEVIĆ SVJEDOČI O RATU: Đurasek i ja pokušavamo pobjeći – Srna i Vukojević blokirani u Kijevu

”Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad…”, otkrio je Igor Jovičević, bivši trener Dinama koji danas sjedi na klupi Dnjipra u Ukrajini.

“Evo, pobjegli smo iz Dnipra potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga”, rekao je Jovičević za Sportske novosti.

”Pričao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! ‘Došli smo 120 kilometara od Dnjipra, danas, vjerojatno, nećemo dalje.

Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra ćemo pokušat nastaviti.

Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana.”